keresés


Archívum

Salgótarján, Forgách Antal út 16. szám alatti (hrsz: 4684) ingatlan értékesítése II.


pályázati feltételek

Salgótarján, Forgách Antal út 16. szám alatti

(hrsz: 4684) ingatlan

értékesítése

 

Kiíró:

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében és megbízásából

eljáró Salgó Vagyon Kft.

 

(3104 Salgótarján, Park út 12., tel: (32) 700-108)

Salgótarján, 2019. június 13.

 

 

  1. Az Ingatlan jellemzői

 

Az ingatlan Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat tulajdonában áll, Salgótarján, Forgách Antal út 16. szám (hrsz: 4684) alatt található. A terület közművekkel teljesen ellátott, az ingatlan a rendelkezésre álló közművekhez – vezetékes földgáz kivételével – csatlakozik. Az ingatlan Forgács településrészen található, családi házas övezetben, a főút mellett, aszfaltozott úton közelíthető meg.

Az ingatlanhoz 828 m2 területű földterület tartozik, melyen egy oldalhatáron álló beépítéssel elhelyezett négylakásos lakóépület és egy melléképület áll. A terület közel vízszintes kialakítású. Az ingatlan DNy-ÉK-i tájolású.

 

Az ingatlanon elhelyezkedő lakóépület és melléképület jellemzői:

 

A lakóépület az 1930-as években épült, alápincézetlen, földszintes kialakítású, 4 lakásos épület, mely sávalapozással épült, égetett agyagtégla falazattal és borított fagerendás födémmel, fa-nyeregtető cserép héjalással. Homlokzata részben vakolt, festett. Külső és belső nyílászárók részlegesen hiányoznak, illetve a lakások falazottak. A lakások helyiségei beton, metlachi, hajópadló és műanyag padló burkolatúak. A falak tapétázottak vagy festettek, a szociális helyiségek részben csempézettek. A lakások fűtés- és használati melegvíz ellátása nem, ivóvíz ellátása részlegesen biztosított. Az épület fűtése és melegvíz ellátása jelenleg nem megoldott, kiépítése szükséges. A lakóépület jelenlegi állapotában nem lakható, komfort nélküli, a lakhatás biztosításához teljes körű felújítás szükséges. Az épület általános műszaki állapota kb. 45%-os.

A melléképület egy 14 m2-es tároló, mely felújításra szorul.

A lakóépülethez tartozik egy 30,87 m2 nagyságú tornác, valamint a 4 lakásos épület nettó alapterülete 249 m2, az alábbiak szerint:

Lakás 1. (63 m2)

Előtér:              6,17 m2

WC:                  1,89 m2

Konyha:          14,11 m2

Szoba:              6,03 m2

Kamra:             6,26 m2

Szoba:            28,13 m2

Lakás 2. (34 m2)

Konyha:          11,38 m2

Szoba:            19,93 m2

Kamra:             2,74 m2

Lakás 3. (74 m2)

Konyha:            9,09 m2

Szoba:            19,56 m2

Kamra:             4,88 m2

Lakás 4. (74 m2)

Konyha:          24,64 m2

Szoba:            16,15 m2

Tároló:              6,74 m2

Szoba:            17,41 m2

Fürdő:               7,29 m2

Kamra:             1,69 m2

 

Az ingatlan adatai:

 

Címe:

3100 Salgótarján, Forgách Antal út 16.

Helyrajzi szám:

4684

Megnevezése:

kivett lakóház udvar, gazdasági épület

Területe:

828 m2

Tulajdonos:

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

tulajdoni hányad:

1/1

Terhek, bejegyzések:

vezetékjog, jogosult:  Émász Hálózati Kft.  65 m2

Beépítettsége:

Beépített

Épületek száma:

2 db

Épület hasznos alapterülete:

190 m2

Közművesítettség:

teljes közmű

Komfortfokozat:

Komfort nélküli

Tájolás:

DNY-ÉK

Övezeti besorolás:

Lke 43542

Kertvárosias lakóterület

Oldalhatáron álló, előkertes

500 m2 legkisebb kialakítható telek

30 % max. beépítettség

50% legkisebb zöldfelület

5,0 m legnagyobb épületmagasság

Műszaki avultsági állapot:

45%

Használhatósága:

Használaton kívüli, falazott

Energetikai besorolása:

HH

Az értékesítendő ingatlanon mérgező vagy veszélyes anyagok feltárására, felkutatására vonatkozó vizsgálatok, talajmintavétel, környezetvédelmi állapotfelmérés, illetve az ingatlanra talajmechanikai vizsgálat nem készült, így a talajrétegződésre, a talajfizikai jellemzőkre, talajvíz viszonyokra adatok nincsenek, kiíró ez irányú felelősség kizárja.

 

Az ingatlan jelenlegi állapotában kerül értékesítésre, az ingatlan felújítása – ide értve a közműveket is – nyertes ajánlattevő költsége, beleértve az ingatlanon lévő esetleges hulladékok elszállítását is.

Kiíró tájékoztatja ajánlattevőt, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011- évi CXCVI. törvény alapján az ingatlanra a Magyar Államnak elővásárlási joga van!

II.

Pályázati feltételek, a pályázati eljárás szabályai

A megállapított minimális vételár a 4684 hrsz-ú ingatlanra áfamentes 5.400.000,- Ft, azaz áfamentes ötmillió-négyszázezer forint. Amennyiben a megajánlott vételár ezen minimális összeget nem éri el, az ajánlat érvénytelennek minősül!

A szerződés megkötésére az ajánlatok elbírálását követő 15 napon belül kerül sor, mely szerződés a Magyar Állam elővásárlási jogra vonatkozó lemondó nyilatkozatának kézhezvételének napján lép hatályba.

A vételár megfizetése: a szerződés hatálybalépését követő 15 napon belül egy összegben átutalással. Amennyiben az elővásárlásra jogosult Magyar Állam él elővásárlási jogával, úgy a szerződés a Magyar Állammal kerül megkötésre.

Ajánlattevő kötelezettsége az adásvételi jogügyletet terhelő visszterhes vagyonátruházási illeték, tulajdonjog bejegyzéséhez kapcsolódó földhivatali eljárási díj (jelenleg 6.600 Ft), bonyolítási díj (25.000 Ft + áfa) megfizetése.

A pályázó ajánlati kötöttsége akkor kezdődik, amikor az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő letelt, és az a szerződés megkötéséig tart.

Az ajánlattevők ajánlataikat zárt, megcímezetlen, cégjelzés és bármilyen más jel nélküli borítékban, 2 példányban - amelyből egy példányt minden oldalon eredetiben cégszerű aláírással, magánszemélyeknél eredeti aláírással, illetve a meghatalmazott aláírásával ellátva, további példányt az eredetiről készült másolatban – nyújthatják be 2019. június 24-én 12:00 óráig a kiíró székhelyén: 3104 Salgótarján, Park út 12. Titkárságán (munkanapokon H-CS: 9:00 – 15:00, P: 9:00 – 13:00), az adott pályázatra utaló jelzéssel.
Amennyiben az ajánlatot meghatalmazott írja alá, köteles közokirattal vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal igazolni képviseleti jogosultságát, illetve annak mértékét.

Egy pályázó csak egy ajánlatot tehet.

A benyújtott ajánlatnak tartalmazni kell az ajánlattevő részletes és jogilag kötelező erejű nyilatkozatát:

a) a kiírásban és a részletes dokumentációban (pályázati feltételekben) foglalt feltételek elfogadására vonatkozóan;
b) az általa vállalt vételár összegére és annak megfizetésére, fizetési határidejére, a szerződés határidőn belüli megkötésére vonatkozóan.

A pályázatok felbontására a kiíró székhelyén 2019. június 24. napján kerül sor. A kiíró a bontás eredményéről az elbírálást követő 5 napon belül levélben értesíti a pályázókat.

Amennyiben a kiíró a bontás eredményeképpen azt állapítja meg, hogy az ajánlatok közül nem választható ki egyértelműen a legkedvezőbb ajánlat, mert két vagy több azonos ajánlat érkezett, ártárgyalás kiírására kerül sor, melyről annak időpontja előtt legalább öt munkanappal értesíti az érintett ajánlatok benyújtóit.

Az ártárgyaláson a pályázók ajánlataikat módosíthatják azzal, hogy a korábban megajánlott vételár nem csökkenthető, és az ajánlatnak továbbra is meg kell felelnie a pályázati kiírásban rögzített valamennyi feltételnek. Az ártárgyaláson az ajánlatot tevő személyesen vesz részt, azon a licit lépcső 50.000 Ft. Az ártárgyalás lezárását követően a pályázatok rangsorolására kerül sor.

A kiíró jogosult az eljárást eredménytelennek nyilvánítani, amennyiben

-        nem érkezett pályázati ajánlat,

-        kizárólag érvénytelen ajánlatok érkeztek,

-        egyik ajánlattevő sem tett a pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelő ajánlatot, vagy egyik ajánlat sem érte el a tulajdonos önkormányzat által meghatározott minimális értékesítési árat,

-        a kiíró egyéb okok miatt az eljárás érvénytelenítéséről döntött.

A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a nyertes ajánlattevő visszalépése esetén a pályázat soron következő helyezettjével kössön szerződést, amennyiben az megfelel a pályázati feltételeknek.

A kiíró hiánypótlást előírhat.

A pályázat elbírálása során a rangsoroláskor alkalmazott szempontok:

-        a pályázati kiírásban szereplő ingatlanra bejövő pályázati ajánlat (vételár).

A pályázat benyújtásával az ajánlattevő elfogadja a jelen pályázati feltételeket, és vállalja az abban foglalt kötelezettség teljesítését; továbbá tudomásul veszi, hogy ajánlata kidolgozásával felmerült költségek őt terhelik, azokat a kiíróra nem háríthatja.

EGYÉB TUDNIVALÓK, SZABÁLYOK:

Az ingatlan megtekintését kiíró 2019. június 18. napján 9:00-9:30 órakor biztosítja.

Az ingatlan falazott állapotú!

Az ingatlan birtokba adásának feltétele a teljes vételár megfizetése.

A megkötendő adásvételi szerződésben alkalmazásra kerül a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény önkormányzati vagyon hasznosítására vonatkozó szabályai is, továbbá a pályázónak igazolnia kell, hogy a törvény alapján jogi személy esetén átlátható szervezetnek minősül. Ezekről a feltételekről részletes információ a lent megjelölt telefonszámon szerezhető be.

Ajánlatkérő fenntartja a jogot a pályázat – indoklás nélkül történő – eredménytelenné minősítésére.

További információ a Salgó Vagyon Kft. vagyonkezelési divízió 32/700-108 (722. mellék) telefonszámon szerezhető be.

 

Salgótarján, 2019. június 13.

 

Méhes András

ügyvezető igazgató

 

Salgótarján, Forgách Antal út 16.

PÁLYÁZATI ADATLAP - LAKÁS

 

Természetes személy esetén:

 

Pályázó neve:

 

Pályázó személyi adatai

(születési helye,

születési ideje,

anyja neve,

személyi száma,

személyi igazolvány száma),

Pályázó lakcíme/ levelezési címe:

 

Pályázó telefonszáma(i):

 

Adóazonosító száma:

Bankszámlaszáma:

Jogi személy esetén:*

 

Cég neve:

Cég székhelye, levelezési címe:

A vállalkozás képviselőjének / meghatalmazottjának neve, telefonszáma:

A vállalkozás cégjegyzékszáma / egyéni vállalkozó vállalkozói igazolvány száma:

A vállalkozás adószáma:

 

A vállalkozás számláját vezető pénzintézet neve:

A vállalkozás bankszámlaszáma:

 

*egyéni vállalkozó a jogi személy rovatát tölti ki!

Pályázott lakás adatai:

A meghirdetett lakás címe, helyrajzi száma, alapterülete:

3100 Salgótarján, Forgách Antal út 16.

hrsz: 4684;       828 m2 terület

 

Ajánlat:

Vállalt vételár

 

Ft

azaz (szövegesen leírva)

 

 

Nyilatkozatok:

-        Alulírott PÁLYÁZÓ nyilatkozom, hogy a pályázati feltételeket elolvastam, az abban foglaltakat megismertem és elfogadom.

-        Tudomásul vettem a kiíró tájékoztatását a fenti lakás vonatkozásában.

-        Kötelezettséget vállalok arra, hogy a pályázat megnyerése esetén az adásvételi szerződést a megadott határidőn belül megkötöm, illetve az ajánlatban tett vételárat megfizetem.

-        Alulírott PÁLYÁZÓ Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonát képező és a Salgó Vagyon Kft. kezelésében lévő lakás vételére vonatkozó ajánlatomat, a lakás részletes megtekintését követően tettem meg.

Hozzájáruló nyilatkozat adatkezeléshez (természetes személy/egyéni vállalkozó/jogi személy képviselője esetén):

Alulírott

Név

 

Születési hely, idő

 

Anyja neve

 

Lakcím

 

 

az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. 5.§ (1) bek. a) pontja alapján hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez a Salgó Vagyon Kft. pályázati eljárásában, az adatkezelő Salgó Vagyon Kft. adatvédelmi tájékoztatóját (www.svagyon.hu) megismertem és tudomásul vettem. Az adásvételi szerződéshez szükséges fenti adatok az Ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI törvény rendelkezései alapján kerülnek kezelésre.

Pályázó jelen pályázat aláírásával kijelenti, hogy őt a Salgó Vagyon Kft. a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvényben (a továbbiakban: Pmt.) foglaltaknak megfelelően azonosította. Pályázó kijelenti, hogy jelen dokumentum a hivatkozott jogszabály alapján megkövetelt adatokat tartalmazza. Pályázó kijelenti, hogy a jelen pályázatában, illetve a Salgó Vagyon Kft-nek bemutatott okiratokban szereplő adatok a valóságnak megfelelnek. Pályázó jelen pályázat aláírásával kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a Salgó Vagyon Kft. a személyi adatait tartalmazó okmányaikról fénymásolatot készítsen. Pályázó tudomással bír arról, hogy adatait a Salgó Vagyon Kft. az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései alapján kizárólag adásvételi szerződéshez kapcsolódó megbízás és a Pmt-ben foglalt kötelezettség teljesítése érdekében kezelheti.

 

 

 

Salgótarján, …………..év………………..hó……nap

 

 

………………………..…

aláírás

 

 

 

Átláthatósági nyilatkozat

(jogi személy pályázó esetén)

Alulírott, ……………………………………, mint a ………………………………………. (pályázó neve, címe, adószáma) képviselője büntetőjogi és polgári jogi felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy az általam képviselt szervezet a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 1. pontja, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 50. § (1) bekezdés (1a) pontja alapján átlátható szervezetnek minősül.

 

Kelt: ………………………………….., 20…….. év …………….. hó …………….. nap

 

 

…………………………………………………

aláírás

 

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI törvény

3. § (1) E törvény alkalmazásában

1. átlátható szervezet:

a)3 az állam, a költségvetési szerv, a köztestület, a helyi önkormányzat, a nemzetiségi önkormányzat, a társulás, az egyházi jogi személy, az olyan gazdálkodó szervezet, amelyben az állam vagy a helyi önkormányzat külön-külön vagy együtt 100%-os részesedéssel rendelkezik, a nemzetközi szervezet, a külföldi állam, a külföldi helyhatóság, a külföldi állami vagy helyhatósági szerv és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam szabályozott piacára bevezetett nyilvánosan működő részvénytársaság,

b) az olyan belföldi vagy külföldi jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet, amely megfelel a következő feltételeknek:

ba)4 tulajdonosi szerkezete, a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény szerint meghatározott tényleges tulajdonosa megismerhető,

bb) az Európai Unió tagállamában, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államban, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet tagállamában vagy olyan államban rendelkezik adóilletőséggel, amellyel Magyarországnak a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye van,

bc) nem minősül a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerint meghatározott ellenőrzött külföldi társaságnak,

bd) a gazdálkodó szervezetben közvetlenül vagy közvetetten több mint 25%-os tulajdonnal, befolyással vagy szavazati joggal bíró jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet tekintetében a ba), bb) és bc) alpont szerinti feltételek fennállnak;

c) az a civil szervezet és a vízitársulat, amely megfelel a következő feltételeknek:

ca) vezető tisztségviselői megismerhetők,

cb) a civil szervezet és a vízitársulat, valamint ezek vezető tisztségviselői nem átlátható szervezetben nem rendelkeznek 25%-ot meghaladó részesedéssel,

cc) székhelye az Európai Unió tagállamában, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államban, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet tagállamában vagy olyan államban van, amellyel Magyarországnak a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye van;


Megjelenik 2019.06.13. - 2019.06.24.
Online kapcsolatfelvétel
Elérhetőség
Salgó Vagyon
Cím: 3100 Salgótarján, Munkásotthon tér 1.
Tel.: +36-32-700-108, +36-32-700-109
        Telefonközpont menürendszer
Vagyonkezelés
Cím: 3100 Salgótarján, Munkásotthon tér 1.
Tel.: +36-32-700-108, +36-32-700-109
Hőszolgáltatás
Cím: 3100 Salgótarján, Salgó út 52.
  • Ügyelet, hibabejelentés:
    Tel.: +36-32-520-222, +36-20-669-7647
  • Ügyfélszolgálati iroda:
    Salgótarján, Munkásotthon tér 1.
    Tel.: +36-32-511-166
    +36-20-669-7639
  • Számlázási csoport:
    Tel.: +36-32-700-108, Mellék: 461
    +36-20-350-5610
  • Követeléskezelési csoport
    Tel.: +36-32-700-108, Mellék: 840
    +36-20-426-6436
  • Fogyasztóvédelmi referens
    Tel.: +36-32-700-108, Mellék: 210
Bankszámlaszámaink
Számlakiegyenlítés, ügyintézési díj:
  OTP Bank Nyrt.: 11741000-20171773
Óvadék:
  OTP Bank Nyrt.: 11741000-20176125
közadat
SALGÓ VAGYON KFT. H-3100 Salgótarján, Munkásotthon tér 1. Tel.: +36 (32) 700-108