Az összes cookie elutasítása!
Az összes cookie engedélyezése!
keresés


Archívum

ingatlan értékesítés 2021.03.17

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében és megbízásából

eljáró Salgó Vagyon Kft.

(3104 Salgótarján, Park út 12., tel: (32) 700-108)

Salgótarján, 2021. március 16.

Salgótarján, Frigyes körút 37/A. szám alatti

(hrsz. 6677/33) ingatlan

értékesítése

  1. Az Ingatlan jellemzői

A Salgótarján, 6677/33 hrsz.-on nyilvántartott, Salgótarján, Frigyes körút 37/A. szám alatt található ingatlan Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában áll. Az ingatlan Salgótarján Zagyvapálfalva településrészen, a Gorkij tetőn a közelmúltban került kialakításra.

Az 1355m2 területű, K-i utcafrontú, közel szabályos téglalap alakú, panorámás ingatlan a helyi építési szabályzatban foglaltak alapján építési teleknek minősül. Környezetében igényes, rendezett, új építésű sorházak, valamint családi házak találhatók.

A pályázati kiírással érintett építési telek útkapcsolata a Frigyes körútba történő északi irányú és jobb oldali elágazású területbecsatolással került biztosításra. A telekalakítás folytán a Frigyes körútba csatolt ingatlanrészen útfelépítmény nem került megépítésre. Ezen szakaszon nincs földút és a mai napig nem történt meg a pályaszerkezet/úttükör kialakítása. Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata jelenleg nem tervez útberuházást a közeljövőben, ezért az építési telek személyautóval történő megközelítéséről a telek tulajdonosának kell gondoskodni, mindaddig míg az út tulajdonosa az aszfalt burkolatú út beruházást meg nem valósítja.

A telek közművesítetlen, a közművekre való rácsatlakozás a Frigyes körúton meglévő gerincvezetékekről (víz, szennyvíz, gáz, áram) biztosított, melynek költségei a vevőt terhelik. Az ingatlanon tereprendezés nem történt, területének túlnyomó része bozóttal benőtt.

Az ingatlan adatai:

 

Címe:

3104 Salgótarján, Frigyes körút 37/A.

Helyrajzi szám:

6677/33

Megnevezése:

kivett beépítetlen terület

Területe:

1355 m2

Tulajdonos:

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

tulajdoni hányad:

1/1

Terhek, bejegyzések:

nincs

Beépítettsége:

beépítetlen

Közművesítettség:

teljes közmű elérhető

Tájolás:

K-NY-i

Övezeti besorolás:

Lke 43543

Kertvárosias lakóterület

oldalhatáron álló előkertes beépítési mód

500 m2 legkisebb kialakítható telek

30 % max. beépítettség

50 % legkisebb zöldfelület

Az értékesítendő ingatlanon mérgező vagy veszélyes anyagok feltárására, felkutatására vonatkozó vizsgálatok, talajmintavétel, környezetvédelmi állapotfelmérés, illetve az ingatlanra talajmechanikai vizsgálat nem készült, így a talajrétegződésre, a talajfizikai jellemzőkre, talajvíz viszonyokra adatok nincsenek, kiíró ez irányú felelősség kizárja.

Az ingatlan határvonalai nem kerültek kitűzésre. A kitűzési munka megrendelése és költségének viselése vevő kötelezettsége.

Az ingatlan jelenlegi állapotában kerül értékesítésre. A terület rendbetételével kapcsolatos költségek (tereprendezés, növényzet eltávolítása, a területen esetlegesen illegálisan lerakott hulladék elszállítása) a vevőt terhelik.

Salgótarján, Frigyes körút 37/A.

6677/33 hrsz.

E-közmű térkép kivonat

Pályázati feltételek, a pályázati eljárás szabályai

A Salgótarján 6677/33 hrsz.-ú ingatlanra megállapított induló vételár 3.000.000,- Ft + ÁFA, azaz hárommillió forint + ÁFA. Amennyiben a megajánlott vételár ezen minimális összeget nem éri el, az ajánlat érvénytelennek minősül!

Az ajánlattevők ajánlataikat (pályázati adatlap) zárt borítékban, 2 példányban - amelyből egy példányt minden oldalon eredetiben cégszerű aláírással, magánszemélyeknél eredeti aláírással, illetve a meghatalmazott aláírásával ellátva, további példányt az eredetiről készült másolatban – nyújthatják be 2021. március 26. napján 12:00 óráig.

A pályázat benyújtása történhet:

-       személyesen a kiíró székhelyén (3104 Salgótarján, Park út 12. Titkárságán /Hétfőtől-Csütörtökig: 9:00 – 15:00, Péntek: 9:00 – 13:00/) zárt borítékban, a borítékon csak a vétellel megpályázott ingatlan címe szerepelhet:

3100 Salgótarján, Frigyes körút 37/A. szám alatti ingatlan pályázata

-       postai úton tértivevényes küldeményként, a következő névre és címre:

SALGÓ VAGYON KFT.

(3100 Salgótarján, Frigyes körút 37/A. szám alatti ingatlan pályázata)

Salgótarján

Park út 12.

3104

Amennyiben az ajánlatot meghatalmazott írja alá, köteles közokirattal vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal igazolni képviseleti jogosultságát, illetve annak mértékét.

A személyesen benyújtott pályázat átvételi elismervénnyel (postai küldemény esetén tértivevénnyel) kerül átvételre.

Egy pályázó csak egy ajánlatot tehet.

A benyújtott ajánlatnak tartalmazni kell az ajánlattevő részletes és jogilag kötelező erejű nyilatkozatát:

a) a kiírásban és a részletes dokumentációban (pályázati feltételekben) foglalt feltételek elfogadására vonatkozóan;

b) az általa vállalt vételár összegére és annak megfizetésére, fizetési határidejére, a szerződés határidőn belüli megkötésére vonatkozóan.

A pályázatok felbontására a kiíró székhelyén 2021. március 29. napján kerül sor. A kiíró a bontás eredményéről az elbírálást követő napon telefonon és postai úton értesíti a pályázókat.

A pályázat érvényességének feltételei:

-          a „PÁLYÁZATI ADATLAP” pontos és olvasható kitöltése, eredeti aláírása

-          minimum az induló vételár megajánlása

A pályázat elbírálása során a rangsoroláskor alkalmazott szempontok:

-        a pályázati kiírásban szereplő ingatlanra nyújtott pályázati ajánlat (vételár).

Amennyiben a kiíró a bontás eredményeképpen azt állapítja meg, hogy az ajánlatok közül nem választható ki egyértelműen a legkedvezőbb ajánlat, mert két vagy több azonos ajánlat érkezett, ártárgyalás (licitálás) kiírására kerül sor, melyről annak időpontja előtt legalább 5 munkanappal értesíti az érintett ajánlatok benyújtóit.

Az ártárgyaláson a pályázók ajánlataikat módosíthatják azzal, hogy a korábban megajánlott vételár nem csökkenthető, és az ajánlatnak továbbra is meg kell felelnie a pályázati kiírásban rögzített valamennyi feltételnek. Az ártárgyaláson az ajánlatot tevő személyesen vesz részt, azon a licit lépcső 50.000 Ft. Az ártárgyalás lezárását követően a pályázatok rangsorolására kerül sor.

A pályázó ajánlati kötöttsége akkor kezdődik, amikor az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő letelt, és az a szerződés megkötéséig tart.

Az adásvételi szerződés megkötésére az ajánlatok elbírálását követő 5 munkanapon belül kerül sor.

Amennyiben a nyertes ajánlatban szereplő vételár eléri vagy meghaladja az 5.000.000 Ft értékhatárt, abban az esetben a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg, így a szerződés a Magyar Állam elővásárlási jogra vonatkozó lemondó nyilatkozatának kézhezvételének napján lép hatályba. Amennyiben az elővásárlásra jogosult Magyar Állam él elővásárlási jogával, úgy az adásvételi szerződés a Magyar Állammal kerül megkötésre.

A vételár megfizetése:

-          5.000.000 Ft alatti vételár esetén annak megfizetése szerződéskötéssel egyidejűleg egyösszegben készpénzzel, vagy 8 banki napon belüli átutalással

-          5.000.000 Ft vagy a feletti vételár esetén a szerződés hatálybalépésről történő értesítés kézhezvételét követő 15 napon belül egyösszegben banki átutalással

-          az ingatlan birtokba adására a szerződés megkötését követő 5 munkanapon belül kerül sor.

Ajánlattevő kötelezettsége az adásvételi jogügyletet terhelő visszterhes vagyonátruházási illeték, a tulajdonjog bejegyzéséhez kapcsolódó földhivatali eljárási díj (a pályázati kiírás napján hatályos jogszabály alapján 6.600 Ft) és bonyolítási díj (50.000 Ft + ÁFA) megfizetése.

A kiíró jogosult az eljárást eredménytelennek nyilvánítani, amennyiben

-        nem érkezett pályázati ajánlat,

-        kizárólag érvénytelen ajánlatok érkeztek,

-        egyik ajánlattevő sem tett a pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelő ajánlatot, vagy egyik ajánlat sem érte el a tulajdonos önkormányzat által meghatározott minimális értékesítési árat,

-        a kiíró egyéb okok miatt az eljárás érvénytelenítéséről döntött.

A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a nyertes ajánlattevő visszalépése esetén a pályázat soron következő helyezettjével kössön adásvételi szerződést, amennyiben az megfelel a pályázati feltételeknek.

A kiíró hiánypótlást előírhat.

A pályázat benyújtásával az ajánlattevő elfogadja a jelen pályázati feltételeket, és vállalja az abban foglalt kötelezettség teljesítését; továbbá tudomásul veszi, hogy ajánlata kidolgozásával felmerült költségek őt terhelik, azokat a kiíróra nem háríthatja.

EGYÉB TUDNIVALÓK, SZABÁLYOK:

Az ingatlan megtekintését a kiíró előre egyeztetett időpontban tudja biztosítani. Időpont egyeztetés az alábbi telefonszámon: 32/700-108  (730. mellék).

Az ingatlan birtokba adásának feltétele a teljes vételár megfizetése.

A megkötendő adásvételi szerződésben alkalmazásra kerül a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény önkormányzati vagyon hasznosítására vonatkozó szabályai is, továbbá a pályázónak igazolnia kell, hogy a törvény alapján jogi személy esetén átlátható szervezetnek minősül. Ezekről a feltételekről részletes információ a lent megjelölt telefonszámon szerezhető be.

Ajánlatkérő fenntartja a jogot a pályázat – indoklás nélkül történő – eredménytelenné minősítésére.

További információ a Salgó Vagyon Kft. vagyonkezelési divízió 32/700-108 (730. mellék) telefonszámon, illetve a +36-20/627-1619 titkársági mobilszámon szerezhető be.

Salgótarján, 2021. március 16.

Méhes András

ügyvezető igazgató

 


Megjelenik 2021.03.17. - 2021.03.26.
Online kapcsolatfelvétel
Elérhetőség
Salgó Vagyon
Cím: 3100 Salgótarján, Munkásotthon tér 1.
Tel.: +36-32-700-108, +36-32-700-109
        Telefonközpont menürendszer
Vagyonkezelés
Cím: 3100 Salgótarján, Munkásotthon tér 1.
Tel.: +36-32-700-108, +36-32-700-109
Hőszolgáltatás
Cím: 3100 Salgótarján, Salgó út 52.
  • Ügyelet, hibabejelentés:
    Tel.: +36-32-520-222, +36-20-669-7647
  • Ügyfélszolgálati iroda:
    Salgótarján, Munkásotthon tér 1.
    Tel.: +36-32-511-166
    +36-20-669-7639
  • Számlázási csoport:
    Tel.: +36-32-700-108, Mellék: 461
    +36-20-350-5610
  • Követeléskezelési csoport
    Tel.: +36-32-700-108, Mellék: 840
    +36-20-426-6436
  • Fogyasztóvédelmi referens
    Tel.: +36-32-700-108, Mellék: 210
Bankszámlaszámaink
Számlakiegyenlítés, ügyintézési díj:
  OTP Bank Nyrt.: 11741000-20171773
Óvadék:
  OTP Bank Nyrt.: 11741000-20176125
közadat
SALGÓ VAGYON KFT. H-3100 Salgótarján, Munkásotthon tér 1. Tel.: +36 (32) 700-108